logo

Vul een zoekwoord in

Zelftest: Internet

Breng je al je vrije uren op internet door en vraag je je af of dat gezond is? Doe de zelftest en lees of je in de gevarenzone zit.

Bekijk de privacyverklaring

Zelftest: Internet

Ben je vaker op internet bezig dan je eigenlijk van plan was?

Heb je weleens geprobeerd te stoppen of te minderen, zonder resultaat?

Kost internet je veel tijd?

Heb je een sterk verlangen om steeds weer online te gaan?

Heeft het steeds weer online zijn een negatieve invloed op je werk, school of thuissituatie? (bijvoorbeeld: je concentratie is minder, je schoolprestaties gaan achteruit, ruzies thuis)

Ga je door met je internetgebruik, ook als je weet dat het problemen geeft in je relaties? (bijvoorbeeld: je krijgt steeds te horen dat je te veel tijd op internet doorbrengt)

Heb je hobby’s, sociale activiteiten of werk opgegeven om meer tijd te hebben voor je surfgedrag?

Heb je weleens gejokt over de hoeveelheid tijd en geld die je aan internet hebt besteed? Of over de tijdstippen (’s nachts) waarop je online bent?

Is het moeilijk om goed voor jezelf te zorgen? (bijvoorbeeld: gezond eten, voldoende bewegen, goed slapen)

Ga je door met je internetgebruik, ook als je weet dat het problemen geeft met je financiën, je werk of wonen?

Heb je last van onthoudingsverschijnselen die afnemen als je minder online bent? (bijvoorbeeld: moeilijk slapen, onrustig zijn, hoofdpijn)

Om een goede indicatie te krijgen van de ernst van je problemen willen we graag nog het volgende weten: ben je verslaafd aan drank of drugs of heb je mogelijk suïcidale gedachten?

Niets aan de hand!

Natuurlijk ben je regelmatig op internet te vinden, net zoals ieder ander. Je weet waarvoor je internet nodig hebt, en besteedt de rest van je tijd aan hobby’s, vrienden of je studie. Je kunt stoppen wanneer jíj dat wilt.

Uitslagen

Geen reden tot zorgen, tenzij…!

Je bent regelmatig op internet te vinden, maar je weet ook wanneer je moet stoppen. Ook al vind je dat soms best lastig. Heb je zelf toch het idee dat het een te grote invloed heeft op je leven, maak dan een afspraak met je huisarts. Hij/zij kan je doorverwijzen naar deskundige hulp.

Uitslagen

Je zit in de gevarenzone!

Je hebt 4 of meer vragen met ‘ja’ beantwoord. Dat lijkt erop dat je surfgedrag niet meer onder controle hebt. Het voelt misschien alsof de computer de baas is over jou. Dat is een kenmerk van een verslaving. Met hulp van deskundigen kun je leren op een gezonde manier om te gaan met het gebruik van internet. Zodat ook je relaties, studie of werk weer een groter onderdeel worden van je leven.

Wil je contact met een behandelaar?

Vul dan je contactgegevens hieronder in en druk op verzenden. Een behandelaar van onze online partner Viviq bekijkt je antwoorden en neemt contact met je op voor een persoonlijk advies.

Uitslagen

uitkomst berekenen