logo

Vul een zoekwoord in

Internetverslaving

Een online game spelen, chatten of social media gebruiken is meestal een onschuldige bezigheid. Maar voor sommige mensen verandert het internetten in een verslaving. Hele dagen – en vaak ook nachten – zijn ze online of scrollen ze door hun socialmediaprofielen. Het is een manier om alledaagse problemen te vergeten.

Wat is een internetverslaving

Internetgebruik verandert in internetverslaving als je zo veel tijd online doorbrengt dat dit het dagelijks leven verstoort. Je kunt dan maar moeilijk zonder internet en stoppen is lastig. Onder internetverslaving vallen verschillende soorten verslavingen, zoals gameverslaving, social media verslaving, chatverslaving en pornoverslaving.

Een internetverslaving herkennen

Een internetverslaving kan zich op veel manieren uiten. Voorbeelden van signalen zijn:

  • Continu online (willen) zijn
  • Minder offline sociale contacten en activiteiten ondernemen
  • Slechtere prestaties op school of werk
  • Depressie
  • Afzonderen en/of volledig verdiept zijn in spel, chatten e.d.
  • (Stiekem) toch doorgaan met de internetactiviteiten, ondanks opgestelde consequenties

Behandeling van internetverslaving

De verslavingszorg van Vincent van Gogh heeft alle kennis en ervaring in huis om mensen met een internetverslaving te helpen. Ook partners, familieleden en andere naasten kunnen samen met jou bij ons terecht. Na een intake en een adviesgesprek krijg je een behandeling. Die stemmen wij in samenspraak af op jouw specifieke probleem.

Online behandeling

Dankzij onze online behandeling krijg je als cliënt meer regie over je eigen behandeling. Online werken aan de oplossing van je verslaving verloopt sneller en effectiever bij de juiste toepassing ervan. Je volgt je behandeling zelfstandig waar en wanneer je zelf wilt.

Doe de test!

Wil je weten of je mogelijk last hebt van een gokverslaving? We bieden een eenvoudige test waarmee je snel bepaalt wat de beste vervolgstap is. Naar de test >>>