logo

Vul een zoekwoord in

Gameverslaving

Een game spelen kan altijd en overal. Achter je computer, op je tablet of via je smartphone. Wat voor sommigen even tijdverdrijf is, wordt voor anderen een gameverslaving. Ze zijn dan grote delen van de dag bezig met hun game.

Wat is een gameverslaving

Mensen met een gameverslaving hebben een onweerstaanbare behoefte om te gamen. Dat kan al op jonge leeftijd, zelfs als kinderen nog op de basisschool zitten. Soms gebeurt het dat een gamer een game gewoon zo leuk vindt, dat hij er niet mee kan stoppen. Maar het gebeurt ook vaak dat een gameverslaving ontstaat door problemen thuis, op het werk of op school. Of door een laag zelfbeeld of depressie. De game biedt dan de mogelijkheid om je terug te trekken in een andere wereld en niet over de problemen na te hoeven denken. Wanneer de gamer stopt met spelen ontstaan afkickverschijnselen. De gamer gaat dan weer spelen om het ‘fijne’ gevoel vast te kunnen houden.  

Een gameverslaving herkennen

Aan de volgende veel voorkomende signalen kun je een gameverslaving herkennen:

  • Je gamet vaak langer dan je eigenlijk van plan was
  • Gamen heeft een negatieve invloed op werk, school, of thuissituatie
  • Je gaat door met gamen, ook al weet je dat het problemen oplevert
  • Je geeft hobby’s, sociale activiteiten of zelfs werk op voor het gamen
  • Je merkt dat het moeilijk is om goed voor jezelf te zorgen
  • Ontwenningsverschijnselen, zoals slecht slapen, hoofdpijn en onrust

Behandeling van gameverslaving

De verslavingszorg van Vincent van Gogh heeft alle kennis en ervaring in huis om mensen met een gameverslaving te helpen. Ook partners, familieleden en andere naasten kunnen samen met jou bij ons terecht. Na een intake en een adviesgesprek krijg je een behandeling. Die stemmen wij in samenspraak met jou af op jouw specifieke probleem.

Online behandeling

Dankzij onze online behandeling krijg je als cliënt meer regie over je eigen behandeling. Online werken aan de oplossing van je verslaving verloopt sneller en effectiever bij de juiste toepassing ervan. Je volgt je behandeling zelfstandig waar en wanneer je zelf wilt.

Doe de test!

Wil je weten of je last hebt van kenmerken van een gameverslaving? We bieden een eenvoudige test waarmee je snel bepaalt wat de beste vervolgstap is. Naar de test >>>