logo

Vul een zoekwoord in

Drugsverslaving of medicijnverslaving

Drugs, medicijnen en tabak zijn extreem verslavende middelen. En bij verkeerd of overmatig gebruik ook extreem ongezond. Toch kunnen gebruikers van deze middelen niet zonder. Sterker nog, er is vaak steeds vaker en meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Dat gaat meestal heel geleidelijk.

Wat is een drugs-, of medicijnverslaving

Drugs- of medicijngebruik en roken hebben invloed op iemands gemoedstoestand. De middelen kunnen iemand verdoven of stimuleren. Er zijn ook middelen die het bewustzijn veranderen. Het gebruik geeft doorgaans een prettig gevoel en zorgt ervoor dat problemen even naar de achtergrond verdwijnen. Dat gevoel is slechts tijdelijk. Gebruikers verlangen daardoor constant naar het gebruik. Het wordt een zich steeds herhalend patroon dat moeilijk te doorbreken is. Zo erg zelfs, dat het dagelijks leven eronder kan gaan lijden.

  • Een drugs-, medicijn- of nicotineverslaving herkennen
  • Onweerstaanbare behoefte aan het middel
  • Gebruik om stemming te veranderen of beter te functioneren
  • Problemen met relaties, werk en financiĆ«n
  • Angst, depressie, slapeloosheidĀ en verwardheid
  • Liegen over gebruik
  • Verwaarlozing van jezelf

Behandeling van een verslaving aan drugs, medicijnen of tabak

De verslavingszorg van Vincent van Gogh heeft alle kennis en ervaring in huis om mensen met een drugs-, medicijn- of tabakverslaving te helpen. Ook partners, familieleden en andere naasten kunnen samen met jou bij ons terecht. Na een intake en een adviesgesprek krijg je een behandeling. Die stemmen wij in samenspraak met jou af op jouw specifieke probleem.

Doe de test!

Wil je weten of je last hebt van kenmerken van een drugs-, medicijn-, of tabakverslaving? We bieden een eenvoudige test waarmee je snel bepaalt wat de beste vervolgstap is. Naar de test >>>