logo

Vul een zoekwoord in

Zelftest: Drank

Heb jij je alcoholgebruik nog onder controle? Doe de zelftest en je weet meer!

Bekijk de privacyverklaring

Drink je vaker dan je eigenlijk van plan was?

Heb je weleens geprobeerd te stoppen of te minderen, zonder resultaat?

Komt het wel eens voor dat je sommige dingen niet meer kunt herinneren na het alcoholgebruik?

Voel je je wel eens schuldig over je alcoholgebruik?

Verlang je soms heel sterk naar alcohol?

Heeft het drinken een negatieve invloed op je werk, school of thuissituatie? (bijvoorbeeld: je concentratie is minder, je schoolprestaties gaan achteruit, ruzies thuis)

Heeft iemand wel eens gezegd dat hij of zij zich zorgen maakt om je drankgebruik?

Heb je hobby’s, sociale activiteiten of werk opgegeven om te kunnen drinken?

Heb je weleens gejokt over de hoeveelheid tijd en geld die je aan alcohol hebt besteed? Of over de tijdstippen (’s nachts) waarop je drinkt?

Vind je het moeilijk om goed voor jezelf te zorgen? (bijvoorbeeld: gezond eten, voldoende bewegen, goed slapen)

Ga je door met drinken, ook als je weet dat het problemen geeft met je financiën, je werk of wonen?

Heb je last van onthoudingsverschijnselen die afnemen als je minder drinkt? (bijvoorbeeld: moeilijk slapen, onrustig zijn, hoofdpijn)

Om een goede indicatie te krijgen van de ernst van uw problemen willen we graag nog het volgende van u weten: ben je verslaafd aan drugs of heb je mogelijk suïcidale gedachten?

Niets aan de hand!

Je hebt je drankgebruik goed onder controle. Je kunt genieten van een drankje nu en dan, maar weet ook dat er andere leuke en belangrijke dingen te doen zijn. Zoals je werk of je studie. Je kunt stoppen wanneer jíj dat wilt. Heel goed!

Uitslagen

Geen reden tot zorgen, tenzij…!

Je drinkt regelmatig, maar je weet ook wanneer je moet stoppen. Heb je zelf toch het idee dat alcohol een te grote invloed heeft op je leven, maak dan een afspraak met je huisarts. Hij/zij kan je doorverwijzen naar deskundige hulp.

Uitslagen

Je zit in de gevarenzone!

Je hebt 4 of meer vragen met ‘ja’ beantwoord. Dat lijkt erop dat je je drankgebruik niet meer onder controle hebt. Het voelt misschien alsof de alcohol de baas is over jou. Dat is een kenmerk van een verslaving. Met hulp van deskundigen kun je leren van je verslaving af te komen. Zodat ook je relaties, studie of werk weer een onderdeel worden van je leven.

Wil je contact?

Vul dan je contactgegevens hieronder in en druk op verzenden. We bekijken dan je antwoorden en nemen mogelijk contact op voor een persoonlijk advies. Vincent van Gogh is gevestigd in Limburg en behandelt alleen in deze regio. Je hebt altijd een verwijzing van de huisarts nodig.

Uitslagen

De voordelen van onze behandeling
Vele duizenden mensen hadden al baat bij hun behandeling bij Vincent van Gogh. Ben jij de volgende? Elke persoon en elke verslaving is anders; daarom stemmen we de behandeling precies op jouw situatie af. Altijd met als doel: de verslaving stoppen én weer grip op je leven krijgen. Past online verslavingszorg bij jou, dan volg je je behandeling online. Waar en wanneer, dat bepaal je zelf. Er zijn geringe wachttijden en de behandeling is net zo effectief als een face to face behandeling.

uitkomst berekenen