logo

Vul een zoekwoord in

Seksverslaving

Het verlangen naar seks ontstaat in de puberteit. Dat hoort bij je ontwikkeling. Hoe vaak en hoe veel iemand bezig is met seks, verschilt enorm van persoon tot persoon en kan ook afhankelijk zijn van de levensfase waarin je verkeert. Als je denkt dat je verslaafd bent aan seks of als je er last van hebt dat je er zo veel mee bezig bent, dan is het verstandig om hulp te zoeken.

Wat is een seksverslaving

Het is niet zo dat mensen die veel en vaak met seks bezig zijn, ook direct verslaafd zijn. Waar het wel om gaat is de mate van controle. Er is sprake van een seksverslaving als de beleving van seks onplezierig is, een terugkerend gedragspatroon wordt of dagelijkse bezigheden in de weg staat. Het is vaak een aangeleerde vorm van gedrag die helpt om met andere spanningen of gevoelens om te kunnen gaan.

Een seksverslaving herkennen

Een seksverslaving kan zich op veel manieren uiten. Voorbeelden van signalen zijn:

  • Lichamelijke behoefte aan ontlading
  • Gebrek aan controle om ermee te stoppen.
  • Hulpmiddel om andere gevoelens niet te voelen
  • Schaamte
  • Automatismen of ingesleten patronen in het bevredigen van de seksuele behoefte
  • Invloed van de verslaving op werk, school of thuissituatie

Behandeling van seksverslaving

De verslavingszorg van Vincent van Gogh heeft alle kennis en ervaring in huis om mensen met een seksverslaving te helpen. Ook partners, familieleden en andere naasten kunnen samen met jou bij ons terecht. Na een intake en een adviesgesprek krijg je een behandeling. Die stemmen wij in samenspraak met jou af op jouw specifieke probleem.

Online behandeling

Dankzij onze online behandeling krijg je als cliƫnt meer regie over je eigen behandeling. Online werken aan de oplossing van je verslaving verloopt sneller en effectiever bij de juiste toepassing ervan. Je volgt je behandeling zelfstandig waar en wanneer je zelf wilt.

Doe de test!

Wil je weten of je mogelijk last hebt van een seksverslaving? We bieden een eenvoudige test waarmee je snel bepaalt wat de beste vervolgstap is. Naar de test >>>