logo

Vul een zoekwoord in

Ervaringen

De alcoholverslaving beheerste mijn leven

Op jonge leeftijd kwam ik erachter dat ik van alcohol mondiger werd en rustiger tijdens momenten van stress. Jarenlang functioneerde ik normaal terwijl ik stevig dronk. Ik werkte aan mijn carrière.

Niemand wist van mijn cocaïneverslaving

Het begon op mijn 21e met een lijntje cocaïne tijdens het uitgaan. Veertien jaar later gaf ik bijna 1500 euro per maand uit aan coke. Niemand wist ervan. Zelfs mijn vrouw niet.

Mijn internetverslaving de baas

Iedereen zit toch uren op internet? Dat hield ik mezelf voor. Maar toen ik weer eens een hele nacht online was geweest, wist ik: ik heb een internetverslaving. En dus ondernam ik actie.

Mijn zoon van 17 blowt regelmatig

Ik kwam er een tijdje geleden achter dat mijn zoon Rens van 17 regelmatig blowt. Ik heb verschillende pogingen gedaan om hem te laten stoppen. Het contact tussen ons verliep echter steeds moeilijker.

Marjan de Bruijn

GZ psycholoog

Een behandeling lukt niet zonder te kijken naar wonen, werken, relatie of opleiding. Dat is het motto van Marjan de Bruijn (32), die als GZ-psycholoog zeven jaar bij Vincent Verslavingszorg werkt.

Marleen van Melick

Psychiater

Wandelen met cliënten, de regeltjes af en toe negeren en niets doen wat niet zinvol is. Dat kenmerkt psychiater Marleen van Melick (31), die sinds bijna anderhalf jaar bij Vincent van Gogh Verslavingszorg werkt.

meer laden...