logo

Vul een zoekwoord in

Ervaringen

De alcoholverslaving beheerste mijn leven

Op jonge leeftijd kwam ik erachter dat ik van alcohol mondiger werd en rustiger tijdens momenten van stress. Jarenlang functioneerde ik normaal terwijl ik stevig dronk. Ik werkte aan mijn carrière.

Niemand wist van mijn cocaïneverslaving

Het begon op mijn 21e met een lijntje cocaïne tijdens het uitgaan. Veertien jaar later gaf ik bijna 1500 euro per maand uit aan coke. Niemand wist ervan. Zelfs mijn vrouw niet.

Mijn internetverslaving de baas

Iedereen zit toch uren op internet? Dat hield ik mezelf voor. Maar toen ik weer eens een hele nacht online was geweest, wist ik: ik heb een internetverslaving. En dus ondernam ik actie.

Voor ik het wist, was het weer raak

De laatste tijd, escaleerde mijn gebruik behoorlijk. Denk aan dagelijks gebruik van cocaïne, alcohol en wiet. Ik stond op met een kater en deed mijn werk met een ‘dikke kop’. Ik vertelde mijzelf: “gisteren was de laatste keer, vandaag doe ik het beter”.

Mijn zoon van 17 blowt regelmatig

Ik kwam er een tijdje geleden achter dat mijn zoon Rens van 17 regelmatig blowt. Ik heb verschillende pogingen gedaan om hem te laten stoppen. Het contact tussen ons verliep echter steeds moeilijker.

Marjan de Bruijn

GZ psycholoog

Een behandeling lukt niet zonder te kijken naar wonen, werken, relatie of opleiding. Dat is het motto van Marjan de Bruijn (32), die als GZ-psycholoog zeven jaar bij Vincent Verslavingszorg werkt.

meer laden...