logo

Vul een zoekwoord in

Detox in de verslavingskliniek

Als je een verslaving hebt, volg je een behandeling als het even kan vanuit je eigen omgeving. Soms biedt deze echter niet genoeg begeleiding of structuur. In dat geval kan opname in de verslavingskliniek een oplossing zijn. Hier is continu begeleiding en ondersteuning aanwezig. We helpen met ontgifting, stabilisatie en diagnostiek.

Voor wie is de verslavingskliniek bedoeld?

De verslavingskliniek is er voor volwassenen die ernstige problemen ervaren door afhankelijkheid van hun verslaving. Ze vallen regelmatig terug in gebruik en hebben in de eigen leefomgeving geen mogelijkheden om clean te blijven. De opname in de kliniek is altijd vrijwillig en de duur van de behandeling is afhankelijk van je persoonlijke situatie omtrent je verslaving. We werken met een vraaggerichte behandeling waarin de behoeftes van de cliënt het uitgangspunt zijn. We ondersteunen de cliënt in het bewust worden van de ernst van de afhankelijkheid en consequenties van middelengebruik. Tegelijkertijd geven we hoop en vertrouwen op vooruitgang.
De hele kliniek en dus ook de detox afdeling is rook vrij.

Klik hier voor een foto impressie  van de kliniek...

Ontgifting

In de verslavingskliniek kick je af van je verslaving. Dit noemen we detox of ontgifting. Doordat er altijd hulp in de buurt is, kun je dit bij ons veilig en gecontroleerd doen. We helpen je bij het omgaan met ontwenningsverschijnselen en besteden veel aandacht aan een gestructureerde dagindeling, gezonde voeding en goed voor jezelf zorgen. Eventueel is er medische of psychologische zorg beschikbaar. De ontgifting duurt normaal gesproken 1 à 2 weken.

Behandelteam

Het multidisciplinaire team bestaat uit een klinisch psycholoog, psychiater, verslavingsarts, systeemtherapeut, verpleegkundigen, en psychomotorisch en beeldend therapeut.

Stabilisatie en diagnostiek

Je kunt ook in de kliniek terecht voor stabilisatie en diagnostiek. Dat is voor mensen die ernstige problemen ervaren door hun verslaving en in de eigen omgeving of thuissituatie weinig mogelijkheden hebben om te minderen of te stoppen. Als je 24 uur per dag in onze kliniek bent, kunnen we bovendien beter zien wat er precies met je aan de hand is en een betere diagnose stellen. Dit duurt maximaal 9 weken. De behandeling richt zich op:

  • aanleren van zelfcontrole en terugvalpreventietechnieken
  • inzicht vergroten in eigen problematiek, mede door diagnostiek naar sterktes en zwaktes en/of bijkomende stoornissen
  • omgaan met abstinentie en zucht
  • oppakken van structuur
  • verdere stabilisatie en behoud van abstinentie

Aanmelden voor behandeling

Wil je van je verslaving af, en je leven weer op orde krijgen? Meld je dan aan voor een eerste gesprek. Dan kijken we hoe we je het beste kunnen helpen, en of de verslavingskliniek bij jou past. Vul het aanmeldformulier in, of bel ons op 0478 – 52 77 00.