logo

Vul een zoekwoord in

Voor wie is de verslavingsbehandeling bedoeld?

Verslaving komt echt in alle lagen van de bevolking voor, ongeacht je sociale of economische achtergrond, etniciteit of geslacht. Door persoonlijkheid, erfelijke aanleg en gebeurtenissen in de omgeving kan iedereen verslaafd raken. Vincent Verslavingszorg helpt de verslaafde, maar ook familie en naasten.

Hulp aan de verslaafde

Samen met je behandelaar bepaal je wat je wilt veranderen. Het doel? Weer kunnen genieten van een leven zonder verslaving en zonder de problemen die een verslaving veroorzaakt. Het ligt dus voor de hand dat je toewerkt naar stoppen met gebruik van middelen of gedrag. Maar er kunnen meer belangrijke behandeldoelen zijn. Bijvoorbeeld leren hoe je de regie over je eigen leven terugkrijgt. En leren hoe je problemen rondom werk, geldzaken, relaties, stress, depressie enzovoorts oplost.

Verslavingsproblemen staan meestal niet op zichzelf. Vaak speelt er meer, zoals veel stress, je ongelukkig voelen, problemen met relaties of moeilijkheden met leren of werk. De behandeling richt zich daarom ook op het ontdekken van dergelijke oorzaken en leren begrijpen wat het verband is.

Hulp aan familie en naasten

Met jouw instemming betrekken we ook partners, kinderen en/of andere naaste familieleden bij de behandeling. Het kan heel belangrijk zijn dat zij leren om op een andere manier om te gaan met het verslavingsprobleem, waardoor relaties met de mensen om je heen ook weer kunnen herstellen.

Doe de zelftest

Twijfel je of je misschien verslaafd bent, en wil je zekerheid zodat je eventueel hulp kunt zoeken? Doe onze online zelftest om te ontdekken of jouw middelengebruik of gedrag reden is om actie te ondernemen.