logo

Vul een zoekwoord in

Behandeling in de verslavingspoli

De meeste behandelingen van verslavingen vinden bij Vincent Verslavingszorg plaats in de verslavingspoli. Dat kan in de vorm van ambulante behandeling of dagbehandeling.

Ambulante behandeling

Ambulante Behandeling houdt in dat je (bijvoorbeeld een keer per week) therapie hebt bij een behandelaar binnen de polikliniek. Deze behandelvorm - vaak in groepsverband - kan worden ingezet als er geen intensievere vorm van behandeling nodig is (denk aan dagbehandeling) maar het kan ook worden ingezet om een opname te voorkomen. Het kan ook zijn dat ambulante behandeling wordt ingezet na een intensieve behandelvorm. Het is dan een vorm van nazorg.

Dagbehandeling

Een groot deel van ons behandelaanbod bestaat uit groepsbehandeling. Natuurlijk kom je bij ons voor je eigen problemen, maar we weten uit ervaring dat het helpt als je met anderen ervaringen kunt delen. De dagbehandeling bestaat uit een intensieve groepsbehandeling waarbij je 3 dagen per week samenkomt. Er zijn twee verschillende groepen: een veranderingsgerichte dagbehandeling (‘Practice’) en een dagbehandeling die meer gericht is op ondersteuning en structurering (‘Support’). Samen met jou bepalen we welke groep het beste bij je past.

Thuisdetox

In sommige gevallen is het mogelijk om thuis te ontgiften van een alcohol-, drugs of medicijnverslaving. Je krijgt daarbij begeleiding van zorgverleners van Vincent Verslavingszorg. We werken ook nauw samen met je omgeving voor voldoende steun van je herstel.

E-health

E-health is zo mogelijk onderdeel van je behandeling. Je combineert de ambulante of dagbehandeling dan met online contact met je behandelaar. Voor behandeling van gedragsversalvingen  zoals gokken of kopen is online behandeling standaard. 

Aanmelden voor behandeling

Wil je van je verslaving af, en je leven weer op orde krijgen? Meld je dan aan voor een eerste gesprek. Dan kijken we hoe we je het beste kunnen helpen, en of behandeling in de verslavingspoli bij jou past. Vul het aanmeldformulier in, of bel ons op 0478 – 52 77 00.