logo

Vul een zoekwoord in

De behandeling van verslaving in het kort

Voor een behandeling van een verslaving heb je een verwijzing nodig van de huisarts. Daarna kun je terecht bij Vincent Verslavingszorg en kan je behandeling beginnen. Online, thuis of in de kliniek.

Keuze voor verandering

Veel mensen komen met de ggz in contact op een moment waarop ze zijn vastgelopen in het leven. Sommigen ervaren het advies om in behandeling te gaan als iets negatiefs. We willen je graag meegeven dat de keuze voor een behandeling een keuze is voor verandering. Een behandeling richt zich doorgaans op het begrijpen van gebeurtenissen én op mogelijkheden om te veranderen. Veranderingen, hoe klein en voorzichtig ook gestart, helpen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Het begint vaak met anders leren denken. Dan komt het anders doen. Vele duizenden cliënten van Vincent van Gogh gingen je voor en hadden baat bij hun behandeling.

Intakegesprek

Na de ontvangst en verwerking van de verwijzing krijg je de uitnodiging voor een intakegesprek. Het doel van de intake is om te onderzoeken wat de kern van de problemen is, welke diagnose daarbij past en welke behandeling geschikt is. Het is heel fijn als je je partner, familie of andere naaste naar dit gesprek meeneemt. Ze zijn dan direct betrokken.

Bespreken behandelplan

Kort na het intakegesprek volgt een adviesgesprek. Daarin bespreken we de diagnose en het behandelplan. In dit plan staat hoe we je probleem het beste kunnen aanpakken en kijken al meteen samen met jou wat je precies wilt veranderen. We vinden het belangrijk dat je het met de zorgverleners eens bent (of wordt) over de voorgestelde behandeling. Dat maakt de kans op een goed resultaat veel groter.

Behandelaanbod

Ons behandelaanbod is divers. Afhankelijk van de ernst van de klachten en veranderwens, zijn er verschillende richtingen mogelijk:

Behandeling altijd dichtbij

Vincent Verslavingszorg heeft poli's in de regio’s Noord- en Midden-Limburg en Zuid-Limburg (Sittard). We proberen je intakegesprek in te plannen op een locatie die zo dicht mogelijk bij je in de buurt is. Dat geldt ook voor je eventuele behandeling. 

Kosten

Het basispakket van je zorgverzekering vergoedt de behandeling door Vincent Verslavingszorg. Je betaalt alleen eigen risico.

Aanmelden voor behandeling

Wil je van je verslaving af, en je leven weer op orde krijgen? Neem dan contact op met je huisarts voor een verwijzing naar Vincent Verslavingszorg. Met de verwijzing kun je je aanmelden voor behandeling.