logo

Vul een zoekwoord in

Socialmediaverslaving

Sociale media zijn er niet alleen om bij te houden waar je vrienden mee bezig zijn. Het is nieuwsvoorziening, entertainment en informatie in een. Wie niet oppast, kan zich verliezen in een oneindige stroom foto’s, filmpjes en berichten.

Wat is een socialmediaverslaving

Wie social media gebruikt, krijgt veel prikkels. Je wordt nieuwsgiering, bang om dingen te missen en een like of retweet geven je een gevoel van waardering. Het wordt een verslaving als je zo veel tijd online doorbrengt dat dit het dagelijks leven verstoort. Je kunt dan maar moeilijk zonder social media en stoppen is lastig. 

Een socialmediaverslaving herkennen

Een socialmediaverslaving kan zich op veel manieren uiten. Voorbeelden van signalen zijn:

  • Continu online (willen) zijn
  • Minder offline sociale contacten en activiteiten ondernemen
  • Slechtere prestaties op school of werk
  • Depressie
  • Afzonderen en/of volledig verdiept zijn in spel, chatten e.d.
  • (Stiekem) toch doorgaan met de internetactiviteiten, ondanks opgestelde consequenties

Behandeling van socialmediaverslaving

De verslavingszorg van Vincent van Gogh heeft alle kennis en ervaring in huis om mensen met een socialmediaverslaving te helpen. Ook partners, familieleden en andere naasten kunnen samen met jou bij ons terecht. Na een intake en een adviesgesprek krijg je een behandeling. Die stemmen wij in samenspraak af op jouw specifieke probleem.

Online behandeling

Dankzij onze online behandeling krijg je als cliënt meer regie over je eigen behandeling. Online werken aan de oplossing van je verslaving verloopt sneller en effectiever bij de juiste toepassing ervan. Je volgt je behandeling zelfstandig waar en wanneer je zelf wilt.

Doe de test!

Wil je weten of je mogelijk last hebt van een socialmediaverslaving? We bieden een eenvoudige test waarmee je snel bepaalt wat de beste vervolgstap is. Naar de test >>>