logo

Vul een zoekwoord in

Koopverslaving

Veel mensen vinden het heerlijk om af en toe even lekker een dagje te shoppen. Of om internet af te struinen naar de allerbeste koopjes. Zeker als het spullen zijn die je ook echt nodig hebt. Voor sommigen is het doen van de aankoop echter belangrijker dan wat ze kopen. Winkelen wordt een obsessie. Dan is er mogelijk sprake van een koopverslaving.

Wat is een koopverslaving

Koopverslaving gaat veel verder dan gezellig winkelen. Wie koopverslaafd is, krijgt een kick van het kopen. Ze krijgen er een supergevoel van. Omdat dit gevoel vaak maar even aanhoudt, doen koopverslaafden steeds meer aankopen om dat gevoel vaker te ervaren. Het fijne gevoel helpt hen vaak ook om andere, sombere gevoelens te verdoezelen: angst, depressie of een laag zelfbeeld, bijvoorbeeld. Uiteindelijk kan een koopverslaving tot allerlei andere problemen leiden, zoals schulden of relatieproblemen.

Een koopverslaving herkennen

Een koopverslaving is te herkennen aan de volgende signalen:

  • Sterk verlangen om steeds weer nieuwe spullen te kopen
  • Leeg gevoel als je met pas gekochte spullen thuis komt
  • Negatieve invloed op werk, school of thuissituatie
  • Kopen vervangt hobby’s of sociale activiteiten
  • Moeite om goed voor jezelf te zorgen
  • Financiële problemen
  • Ontwenningsverschijnselen zoals slecht slapen, onrust

Behandeling van koopverslaving

De verslavingszorg van Vincent van Gogh heeft alle kennis en ervaring in huis om mensen met een koopverslaving te helpen. Ook partners, familieleden en andere naasten kunnen samen met jou bij ons terecht. Na een intake en een adviesgesprek krijg je een behandeling. Die stemmen wij in samenspraak met jou af op jouw specifieke probleem.

Online behandeling

Dankzij onze online behandeling krijg je als cliënt meer regie over je eigen behandeling. Online werken aan de oplossing van je verslaving verloopt sneller en effectiever bij de juiste toepassing ervan. Je volgt je behandeling zelfstandig waar en wanneer je zelf wilt.

Doe de test!

Wil je weten of je last hebt van kenmerken van een koopverslaving? We bieden een eenvoudige test waarmee je snel bepaalt wat de beste vervolgstap voor je is. Naar de test >>>