logo

Vul een zoekwoord in

Mijn internetverslaving de baas

Iedereen zit toch uren op internet? Dat hield ik mezelf voor. Maar toen ik weer eens een hele nacht online was geweest, wist ik: ik heb een internetverslaving. En dus ondernam ik actie.

Ik weet niet beter dan dat ik veel op internet zit. Voor mijn studie, om te gamen, te instagrammen. Mijn vrienden doen het ook. Niks aan de hand, dacht ik. Tot ik last kreeg van concentratieproblemen. En steeds vaker kortaf reageerde naar mijn vriendin. Elke avond ging ik weer iets later naar bed. Tot diep in de nacht zat ik maar op mijn iPad. Na de zoveelste nacht zonder slaap verknalde ik mijn tentamen. Dit kan zo niet langer, besloot ik. Ik moet hier wat aan doen.

Online verslavingszorg

Zoekend op internet vond ik de online verslavingszorg van Vincent Verslavingszorg. Dat leek me wel wat: zelf bepalen waar en wanneer ik een behandeling volgde. Eerst deed ik de zelftest, die bevestigde wat ik al vermoedde: ik had een internetverslaving. Daarna ging het snel. Na de digitale intake kon ik meteen starten met mijn online behandeling. Een groot pluspunt was dat ik zelf kon bepalen wanneer ik de behandeling volgde. Ik kon het dus mooi om mijn colleges en bijbaan heen plannen.

Mezelf teruggevonden

De online verslavingszorg bestond niet alleen uit oefeningen en opdrachten. Ik kreeg ook voorlichting via filmpjes en tips hoe ik met mijn verslaving om kon gaan. Ook prettig: mijn behandelaar was heel goed te bereiken en reageerde snel op vragen. Mijn vriendin keek soms mee als ik de opdrachten maakte. En ze las de feedback van de behandelaar. Daardoor kreeg zij een beeld van mijn behandeling, heel fijn. Ik merkte dat mijn internetverslaving tijdens de behandeling al best snel naar de achtergrond verdween. En sinds kort is mijn behandeling klaar. Mijn internetgebruik heb ik nu goed onder controle. Ik heb mezelf teruggevonden! En slaap weer als een roos …